spot_img
spot_imgspot_img

Wizz Air reže letove iz Tuzle, Banjaluke, Beograda!

Niskobudžetna aviokompanija Wizz Air od proljeća smanjuje broj letova iz Tuzle za Bazel. Umjesto dosadašnjih tri leta sedmično,  od aprila će ukinuti letove srijedom pa će ostati letovi ponedjeljkom i petkom.

Ista situacija je i sa letovima iz Banjaluke za Bazel gdje će također od aprila letovi biti ponedjeljkom i petkom umjesto tri puta sedmično kao što je trenutno slučaj.

Što se tiče letova iz Tuzle za Memmingen i Dortmund oni ostaju isti, odnosno po tri puta sedmično.

Wizz Air također smanjuje broj letova i iz Beograda pa će ove godine imati 12 letova manje u odnosu na prošlu godinu, a uz to kompanija ove godine dio kapaciteta aviona A321 prebacuje na bitno manji A320 (53 putnika manje po letu).

Ove odluke dolaze najvjerovatnije zbog problema sa motorima zbog kojih je Wizz morao prizemljiti dio svoje flote.

Obzirom da ide proljeće i ljetni red letenja, za očekivati je da Wizz poveća broj postojećih letova i eventualno vrate neke destinacije koje su ukinute, a dešava se baš suprotno.

Wizz Air je u 2023. ostvario 60,3 miliona putnika. Kompanija je u zadnjem kvartalu objavila gubitak od 105,4 miliona eura. I dok su svi ostali pozitivni, Wizz Air i dalje radi gubitke, a prihod kompanije je bio 1,06 milijardi EUR.

www.putujte.ba

- Advertisement -

Napomena: Obavezno je prilikom prenošenja/preuzimanja sadržaja s web portala Putujte.ba u zaglavlju naznačiti izvor (Putujte.ba - sa URL odgovarajućeg sadržaja).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slični članci

Zadnje vijesti

Naši partneri