Veliki planovi Rayanaira, BiH im je prioritet.

- Advertisement -

Ryanair, zajedno s Air Serbiom, Pegasus Airlinesom, easyJetom i Wizz Airom, najavljuje značajno povećanje kapaciteta na tržištima bivše Jugoslavije u predstojećoj ljetnoj sezoni 2024. Ova dinamična promjena označava snažan zalet prema obnovi zračnog saobraćaja u regiji.

Ryanair se ističe kao predvodnik ove ofanzive, planirajući impresivno povećanje kapaciteta od 1,4 milijuna sjedišta, što predstavlja gotovo 50 posto više u odnosu na prošlu godinu. Svoj rast temelji na otvaranju nove baze u Dubrovniku i lansiranju novih ruta iz Zadra, Zagreba i Sarajeva.

Tokom nadolazeće sezone, Ryanair će imati najveći kapacitet na nekoliko ključnih linija, uključujući Zagreb – London Stansted, Memmingen – Banja Luka te Dubrovnik – Stansted i Dubrovnik – Dublin.

U istom duhu, Air Serbia će također doprinijeti povećanju kapaciteta dodajući gotovo 390.000 dodatnih sjedišta u svoju mrežu. Ovaj rast dolazi uglavnom kroz povećanje frekvencija na postojećim rutama i proširenje mreže destinacija.

Sveukupno, ovo obećava osvježenje i oživljavanje zračnog prometa na ovim tržištima, s Bosnom i Hercegovinom kao istaknutom destinacijom u ovom procvatu.

- Advertisement -

Napomena: Obavezno je prilikom prenošenja/preuzimanja sadržaja s web portala Putujte.ba u zaglavlju naznačiti izvor (Putujte.ba - sa URL odgovarajućeg sadržaja).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slični članci

Zadnje vijesti

Naši partneri