spot_img
spot_imgspot_img

Putnicima ostaju 2 KM: Ukida se plaćanje takse na aerodromu Tuzla!

Aerodromska naknada u iznosu od 2 KM koja se na tuzlanskom aerodromu plaćala zadnje 3 godine, zvanično se ukida sutra, odnosno sa prvim januarom naredne godine.  

Za neke nepotrebna, za druge nelogična, za treće razumljiva, kako god, navedena taksa zadnjih godina bila je predmet brojnih rasprava, kritika, negativnih komentara kako među putnicima tako i u medijima i na društvenim mrežama.

Prvobitno zamišljena kao covid taksa koja je uvedena za vrijeme korone septembra 2020. godine zbog drastičnog pada prihoda na aerodromu Tuzla, nakon proglašenja pandemije preimenovana je u aerodromsku naknadu koju su bili dužni platiti svi putnici koji su putovali sa tuzlanskog aerodroma.

Iako je iznos bio simboličan, 2 konvertibilne marke ili 1 euro, a plaćanje iste zahtijevalo par minuta čekanja (u većini slučajeva i manje), ipak je naišla na mnoštvo negativnih komentara, kritika i podsmijavanja određenog broja putnika.

Uspostavljanjem letova Lumiwingsa ova taksa je plaćena uz kartu pa je putnici ove kompanije nisu plaćali na aerodromu, a od sutra je na radost brojnih putnika ne plaćaju ni putnici Wizz Aira.

www.putujte.ba

- Advertisement -

Napomena: Obavezno je prilikom prenošenja/preuzimanja sadržaja s web portala Putujte.ba u zaglavlju naznačiti izvor (Putujte.ba - sa URL odgovarajućeg sadržaja).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slični članci

Zadnje vijesti

Naši partneri