spot_img
spot_imgspot_img

Predstavnica Wizz Aira tvrdi: Nećemo ponovo otvarati bazu u Tuzli!

Wizz Air planira sljedeće godine započeti širenje operacija iz svojih baza u Skoplju i Beogradu nakon što je 2024. bio prisiljen smanjiti kapacitete i operacije zbog kvarova na turboventilatorskim motorima Pratt and Whitney koji pokreću neke avione Airbus A320neo, što utiče na cijelu industriju.

Govoreći za EX-YU Aviation News, Silvia Mosquera, izvršna potpredsjednica Wizz Aira i glavna komercijalna direktorica grupe, rekla je: “Trenutno imamo oko 20% naše flote na zemlji.

Očekujemo da će inspekcija trajati između osamnaest i 24 mjeseca, međutim, za sljedeću godinu, utjecaj će biti manji jer će se neki motori vratiti iz trgovina, tako da mislim da ćemo sljedeće godine vidjeti rast Wizza Aira”.

Komentirajući poslovanje na tržištima bivše Jugoslavije, gđa Mosquera je rekla: „Zapadni Balkan je vrlo relevantno tržište za nas. Namjera nam je dalje rasti u regiji, ali ne ove godine zbog motora. Ali za sljedeću godinu naša je namjera nastaviti rasti”.

Osvrćući se na nedavna izvješća lokalnih medija da prijevoznik pregovara s upravom tuzlanskog aerodroma o mogućem ponovnom otvaranju svoje baze u gradu, koja je zatvorena prošlog septembra, CCO je istaknula: “To nije istina. Nećemo ponovo otvoriti tuzlansku bazu. Službene komunikacije nema jer nema namjere ponovnog otvaranja Tuzle”, piše portal ex-yu aviation.

www.putujte.ba

- Advertisement -

Napomena: Obavezno je prilikom prenošenja/preuzimanja sadržaja s web portala Putujte.ba u zaglavlju naznačiti izvor (Putujte.ba - sa URL odgovarajućeg sadržaja).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slični članci

Zadnje vijesti

Naši partneri