Pogledajte snimak slijetanja na sarajevski aerodrom kroz gustu maglu!

- Advertisement -

Njemački pilot koji radi za aviokompaniju Lufthansa na svom Instagram profilu Skywise747 objavio je novi snimak slijetanja aviona na Međunarodni aerodrom Sarajevo.

Njegovo ime je Sebastijan, a svakodnevno dijeli snimke slijetanja na aerodrome širom svijeta. Na snimku se vidi gusta magla iznad Sarajeva.

“Ovo je zimsko izdanje pristupa Sarajevu, Bosna i Hercegovina. Okružen planinama u kotlini je česta magla. Kako automatsko slijetanje nije moguće zbog ograničene opreme na aerodromu moramo vidjeti pistu ili barem prilazna svjetla na 200 stopa iznad zemlje što je tzv. CAT1 minimum. Imali smo sreće da smo uočili svijetla tačno na 230 stopa. Ubrzo nakon toga magla je ponovo postala gušća tako da smo bili posljednji slet u danu”, kazao je Sebastijan.

Dodao je da je imao veliku pomoć od Jasmina Lokmića iz Sarajevskog tornja koji mu je slao informacije o vremenu prije i tokom leta, piše klix.ba

Video pogledajte na instagram profilu njemačkog pilota: https://www.instagram.com/reel/C0vrRXPsKik/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

www.putujte.ba

- Advertisement -

Napomena: Obavezno je prilikom prenošenja/preuzimanja sadržaja s web portala Putujte.ba u zaglavlju naznačiti izvor (Putujte.ba - sa URL odgovarajućeg sadržaja).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slični članci

Zadnje vijesti

Naši partneri