Od ljeta se sa sarajevskog aerodroma leti i do Kopenhagena!

- Advertisement -

Kompanija SAS Scandinavian Airlines ima u plavu da ovog ljeta uspostavi liniju između Sarajeva i Kopenhagena.

Riječ je o sezonskoj, ograničenoj avioliniji između Kopenhagena i Sarajevu, kako to piše ExYu Aviation.

Skandinavska kompanija će uvesti jednu sedmičnu liniju između dva grada, svake srijede, od 3. jula do 21. augusta. Ukupno će prevoznik obavljati osam povratnih letova između dva glavna grada.

Time će Sarajevo postati jedini glavni grad iz bivše Jugoslavije u kojem SAS Scandinavian Airlines vrši svoje usluge.

Inače, ova vijest dolazi nakon što je objavljeno da će Međunarodni aerodrom Sarajevo uspostaviti linije i sa Oslom i Stockholmom.

Riječ je o direktnom povezivanju sa skandinavskim zemljama koji dolazi kao rezultat Javnog poziva za subvencioniranje aviosaobraćaja na području Kantona Sarajevo koji provodi Vlada Kantona Sarajevo u saradnji sa Turističkom zajednicom KS i Međunarodnim aerodromom Sarajevo.

Prethodno je kroz javne pozive Sarajevo dobilo više novih direktnih aviokonekcija ili je povećan broj polazaka na destinacijama od strateškog značaja te kao krajnji cilj ovog projekta Sarajevo će biti direktno povezano sa 12 atraktivnih destinacija: Milano, Geteborg, London, Memingen, Brisel, Solun, Antalija, Izmir, Atina, Skoplje, Oslo i Stockholm.

www.putujte.ba

- Advertisement -

Napomena: Obavezno je prilikom prenošenja/preuzimanja sadržaja s web portala Putujte.ba u zaglavlju naznačiti izvor (Putujte.ba - sa URL odgovarajućeg sadržaja).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slični članci

Zadnje vijesti

Naši partneri