Obavezno pročitajte: Wizz Air promijenio cijenu za ručni prtljag!

- Advertisement -

Wizz Air je poznat kao kompanija koja strogo provodi svoja ograničenja za prtljagu te vam preporučujemo poštivanje njihovih pravila kako biste izbjegli plaćanje dodatnih naknada na aerodromu.

Mnogi putnici su već upoznati sa pravilima, ali ono što Wizz često mijenja su cijene ručnog prtljaga.

Tako ćete ubuduće kofer ili prtljag koji prelazi dimenzije besplatnog ručnog prtljaga na aerodromu platiti 35 eura (plus 10 KM dodatni aerodromski servis), ali taj kofer obavezno predajete na šalteru za check in. (Donedavno su putnici imali mogućnost da kad plate nose u avion)

Ako imate kofer sa točkićima i dodatno još jednu ručnu torbu (ruksak), platit ćete prioritet 55 eura (plus 10 KM dodatni aerodromski servis ) i imate mogućnost da isti predate na check inu ili da nosite sa vama u avion. Do sada se cijena ove usluge na aerodromu mijenjala više puta,  a prije dvije godine je koštala 25 eura.

Što se tiče dimenzija one ostaju kao i dosad iste. Svi putnici će imati pravo da u kabinu besplatno unesu jednu ručnu torbu veličine do 40 x 30 x 20 cm koju trebaju smjestiti ispod sjedišta ispred sebe.

Putnicima koji su kupili WIZZ prioritet biće dozvoljeno pored ručne torbe da unesu i jednu dodatnu torbu sa točkovima maksimalne veličine do 55 x 40 x 23 cm.

Za detaljnije informacije o ručnom prtljagu pročitajte na sljedećem linku https://putujte.ba/vrste-prtljaga-i-cijene-sa-wizz-air-kompanijom/

www.putujte.ba

- Advertisement -

Napomena: Obavezno je prilikom prenošenja/preuzimanja sadržaja s web portala Putujte.ba u zaglavlju naznačiti izvor (Putujte.ba - sa URL odgovarajućeg sadržaja).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slični članci

Zadnje vijesti

Naši partneri