Novi rekord na Aerodromu Tuzla: Mjesec decembar najprometniji ikada

- Advertisement -

Tuzlanski aerodrom 2022. godinu završio je sa rekordnim brojem putnika za mjesec decembar, te je tako mjesec decembar postao najprometniji ikada.

Kroz Međunarodni aerodrom Tuzla tokom mjeseca decembra prošlo je 52.151 putnika, što predstavlja najveći broj opsluženih putnika u ovom zimskom mjesecu odkako je aerodrom počeo sa radom.  

Međunarodni aerodrom Tuzla tokom decembra 2019. godine opslužio je ukupno 41.617 putnika i decembar 2019. godine bio je najprometniji decembar u dotadašnjem radu aerodroma. U odnosu na decembar 2019. godine, decembar 2022. godine premašio je tu  brojku za više od 11 hiljada.  

Putnici su mogli putovati sa dvije redovne aviokompanije Wizz Air koji uspješno obavlja letove sa aerodroma Tuzla dugi niz godina  i Ryanair, čiji su prvi avioni sa aerodroma Tuzla poletjeli u novembru 2022. godine. Putnici su mogli odlaziti i dolaziti iz 5 država ( Njemačka, Švicarska, Švedska, Austrija i Holandija), odnosno bilo je moguće putovati na 15 destinacija (Memmingen, Basel, Fridrichshafen, Frankfurt , Baden-Baden, Dortmund, Berlin, Nuremberg, Cologne, Malmo, Gothenburg, Stockholm, Cologne, Eindhoven i Vienna.)

S obzirom na ove pokazatelje, Međunarodni aerodrom Tuzla očekuje da će se nastaviti vrtoglavi rast putnika i u 2023. godini

Međunarodni aerodrom Tuzla je kroz anganžman cijelog kolektiva još jednom uspješno odgovorio svim izazovima i zadacima koji prate ubrzan i značajan porast broja putnika i avio operacija. 

Zbog ovako pozitivnih rezultata, rukovodstvo Međunarodnog aerodroma Tuzla planira nove infrastrukturne projekte i druga ulaganja, sve sa ciljem daljih širenja kapaciteta aerodroma.

- Advertisement -

Napomena: Obavezno je prilikom prenošenja/preuzimanja sadržaja s web portala Putujte.ba u zaglavlju naznačiti izvor (Putujte.ba - sa URL odgovarajućeg sadržaja).

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slični članci

Zadnje vijesti

Naši partneri