Da li Wizz Air vraća bazu u Tuzlu?

- Advertisement -
Wizz Aerodrom Tuzla

Posljednjih nekoliko dana mnogi portali objavili su informaciju da se Wizz Air vraća u Tuzlu, odnosno da vraća bazu i povećava broj destinacija.

Ovu neslužbenu informaciju su izvukli iz konteksta članka koji je objavljen na stranici zammaero.com (najznačajnijem regionalnom portalu o avijaciji).

Na osnovu rečenice urednika portala „Postoje neke neslužbene informacije da bi se Wizz Air mogao vratiti u Tuzlu sa bar jednim baziranim avionom. Ako ne, bar povećati broj linija i frekvencija Wizz Aira na bar 5 linija, sa nekih 12-15 letova sedmično“ mnogi mediji su u samom naslovu prenijeli ovu informaciju kao već potvrđenu pa su time pobudili interes šire javnosti i dali mnogima nadu da će se to zasigurno i desiti.

Iako doista postoje te neslužbene informacije da bi se Wizz mogao vratiti sa najmanje jednim baznim avionom, za sada o tome nema nikakvih zvaničnih informacija niti od aviokompanije niti od aerodroma.

Podsjećamo, Wizz je prizemljio više od 40 aviona zbog problema sa motorima pa je realno da će bar jedan od tih aviona vratiti u Tuzlu kada se završi servisiranje istih.

Kada će se to desiti teško je reći, a aviokompanija je u međuvremenu objavila i zimski red letenja  iz Tuzle bez promjena u odnosu na ljetni, dakle do aprila 2025. godine će ostati tri destinacije; Memingen, Basel i Dortmund.

To se naravno može promijeniti, a iskreno se nadamo i očekujemo da će Wizz avion(e)  vratiti najkasnije u proljeće naredne godine.

Nadamo se da će ove nezvanične informacije u narednom periodu biti i zvanične, kao što se nezvanično pričalo da ukidaju bazu, pa se na kraju to ispostavilo kao tačno.   

U svakom slučaju sve promjene i informacije ćemo blagovremeno objaviti na našem portalu i facebook stranici „Putujte.ba – Informacije sa aerodroma BiH „

www.putujte.ba

- Advertisement -

Napomena: Obavezno je prilikom prenošenja/preuzimanja sadržaja s web portala Putujte.ba u zaglavlju naznačiti izvor (Putujte.ba - sa URL odgovarajućeg sadržaja).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slični članci

Zadnje vijesti

Naši partneri