spot_img
spot_imgspot_img

Aerodrom Tuzla u 2023. godini imao više od pola miliona putnika!

Aerodrom Tuzla 2023. godinu okončao je sa više od pola miliona putnika, tačnije 582 798 putnika.

Ovaj broj putnika ostvaren je sa 2004 odlazna leta, odnosno 4008 operacija (odlazaka i dolazaka). Od toga je 14 letova koji su otkazani ili preusmjereni na druge aerodrome zbog smanjene vidljivosti na aerodromu Tuzla.

Statistički gledano broj nerealizovanih operacija je neuporedivo manji u odnosu na broj uspješno realizovanih. Dakle, 99 % letova je realizovano, a samo 1 % nije.

Naravno, svaki let je individualni za sebe i svaki nerealizovani nosi svoju težinu naročito za putnike na tim letovima i njihove porodice, ali je činjenica da otkazivanja i preusmjeravanje na druge aerodrome nisu tako česta pojava kako se nekima čini.

Ova statistika se odnosi na sve redovne letove sa aerodroma Tuzla, ali i na vanredne letove drugih aviokompanija (Pegasus, Abu Dhabi…)

Statistika se ne odnosi na letove koji su bili planirani da se realizuju ali su ih aviokompanije unaprijed otkazale, a ne na dan leta (kao što je ukidanje baze Wizz Aira čiji letovi su unaprijed otkazani).

www.putujte.ba

- Advertisement -

Napomena: Obavezno je prilikom prenošenja/preuzimanja sadržaja s web portala Putujte.ba u zaglavlju naznačiti izvor (Putujte.ba - sa URL odgovarajućeg sadržaja).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slični članci

Zadnje vijesti

Naši partneri