spot_imgspot_img
spot_img

Imate rezervaciju kompanijom Wizz Air i želite promijeniti datum leta?

Jedno od najčešćih pitanja putnika koji već imaju kupljene karte je na koji način mogu promijeniti datum leta i koliko košta promjena.

Najlakši i najjeftiniji način promjene rezervacije je promjena putem interneta na vašem WIZZ računu, odnosno računu onog ko je kupio kartu.

Možete modificirati ili otkazati let, promijeniti ime, promijeniti vrstu putnika (odrasla osoba ili dijete), promijeniti datum rođenja, zatražiti posebnu pomoć i dodati dodatne usluge najmanje 3 sata prije zakazanog vremena polaska.

Kliknite na „Detalji” u odgovarajućoj rezervaciji, pa odaberite „Izvrši promjene”.

Ako na svom računu ne možete pronaći svoju rezervaciju, moguće je da ste se prijavili i rezervirali let pomoću drugog profila. Probajte rezervaciju potražiti prema potvrdnom kodu (šestocifreni kôd).

Na vrhu stranice kliknite na Prijava i rezervacije.

Promjenu za vas može uraditi i Wizz Air, ali imajte na umu da se mogu naplaćivati dodatne naknade ako od agenata Pozivnog centra Wizz Aira zatražite da za vas izvrše promjene rezervacije koje su dostupne na mreži.

Ako ste rezervaciju izvršili pomoću putne agencije ili web lokacije treće strane, kontaktirajte ih direktno.

Naknada za promjenu leta po letu i po putniku iznosi od 35 do 45 eura fiksno plus razilka u cijeni postojeće karte i karte koju želite da kupite na drugi datum.

Koliko tačno iznosi cijena znat ćete kad izvršite promjene i vidite koliko vas to u konačnici košta.

Često nova karta bude jeftinija nego promjena postojeće rezervacije pa provjerite i tu opciju i izaberite koja je povoljnija za vas.

U slučaju da kupite novu kartu, postojeća vam ostaje neiskorištena i nemate nikakvu naknadu za nju.  

Za sve ostale detalje možete provjeriti na web stranici

https://wizzair.com/bs-latn-ba/informacije-i-usluge/informacije-o-rezervaciji/promjena-rezervacije

R. Osmanović / www.putujte.ba

- Advertisement -

Napomena: Obavezno je prilikom prenošenja/preuzimanja sadržaja s web portala Putujte.ba u zaglavlju naznačiti izvor (Putujte.ba - sa URL odgovarajućeg sadržaja).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slični članci

Zadnje vijesti

Naši partneri