Izletište Zlaća – Želite li imati potpuni užitak za porodicu  ili pak romantični odmor

- Advertisement -

Želite li imati potpuni užitak za porodicu  ili pak romantični odmor,  idealno mjesto je izletište Zlaća.

Smješteno u prelijepom ambijentu planine Konjuh, izletište pripada opštini Banovići od čijeg  je centra udaljeno 12 kilometara.

U sklopu izletišta nalaze se staze za šetnju, zabavni park za djecu, sportski poligoni,  planianrski dom Zobik,  hotel Zlaća i drugi prostori koji ispunjavaju potrebe posjetilaca.

Šetanje, uživanje u raznim sportovima, upoznavanje divlje prirode ili branje ljekovitih biljaka samo su neke od aktivnosti koje će vas zabaviti na Zlaći a na opušten ambijent posebno utiče prelijep pejzaš.

Hotel „Zlaća“ raspolaže sa  29 soba, 58 ležaja,  apartmanom, kongresnom salom i salom za sastanke, te restoranom sa bogatom ponudom jela i pića. Naročito je atraktivan za visinske pripreme sportaša, za kongrese i seminare, odmor i svaku vrstu rekreacije. Kapaciteti ovog prelijepog objekta su skoro redovito zauzeti što iziskuje potrebu proširivanja kapaciteta i obogaćivanja sadržaja.

Ako ste zaljubljenik planinarenja oduševit će vas planinarski dom Zobik koji je od hotela Zlaća udaljen oko pet kilometara. Ovdje se možete odmoriti uz čaj ili kafu, razgovarati sa plninarima i prenoćiti. Planinarski dom Zobik posjeduje 20 ležaja namijenjenih za posjetioce. Ili možete nastaviti planinarenje kroz netknutu prirodu do  vrha planine Konjuh.

Izletište je aktivno i tokom zimskog perioda, gdje možete uživati u zimskim sportovima, a ugođaj upotpuniti u Villi “Sensi” koja je smještena pored hotela Zlaća i pruža poseban užitak u zimskim danima.

- Advertisement -

Napomena: Obavezno je prilikom prenošenja/preuzimanja sadržaja s web portala Putujte.ba u zaglavlju naznačiti izvor (Putujte.ba - sa URL odgovarajućeg sadržaja).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Slični članci

Zadnje vijesti

Naši partneri